Endnu en ny Vendsysselsang skrevet af Leif Toft Hansen fra Ribe

En_hyldest_til_Vendsyssel3 (1)Artiklen her er fra Nordjyske Stiftstidende – om tilblivelsen af den nye sang og melodi.En_hyldest_til_Vendsyssel3 (1)

Ø. BRØNDERSLEV: Musikeren Poul Erik Jensen fra Ø. Brønderslev har sat musik til et gammel digt, som pludselig er dukket op.

Forhistorien er, at Poul Erik Jensen i vinter fik lagt et brev i sin postkasse. I brevet, der var uden afsender, var en kopi af en sang, der for mange år siden var sendt ind til Vendsyssel Tidende eller NORDJYSKE Stiftstidende.

– Det var et rigtig flot digt om Vendsyssel af Leif Toft Hansen, Idræts Alle 2, Ribe, som der står under sangtitlen ”En hyldest til Vendsyssel”, fortæller Poul Erik Jensen.

I artiklen hedder det: ” Leif Toft Hansen, Idræt Allé 2 i Ribe, der er kommet hos sin familie i Tornby i mange år, har sendt os denne hyldest, som vi takker for.”

Melodien er angivet som ”Jeg lagde min gård i den rygende blæst”.

– Og så er der hele otte utrolig flotte vers om vor landsdel, fortæller Poul Erik Jensen.

Jeg tænkte længe på, hvor dog det brev var kommet fra? Og tiden gik og så til højskolesang i Samlingshuset i Ø. Brønderslev kom Poul Larsen, Engvej, Ø. Brønderslev op til mig og spurgte, om det ikke var en god sang han havde puttet i postkassen?”. Og så var jeg jo klar over hvor brevet var kommet fra.

– Poul Larsen havde haft denne kopi af artiklen liggende i en del år og var så pludselig kommet til den igen. Poul Larsen ville gerne have den trykt på node og tekst og det lovede jeg at hjælpe med. Men jeg syntes ikke, at den gamle melodi ikke lige passede ind i ”Det Vendssyssel” det flotte digt handlede om – hvad gør man så?

– Jo – en ny original melodi blev komponeret til digtet og denne gang kom melodien lige til mig (som nogen siger) og nu er den her med nodeudarbejdelse af Michael Pilgaard, Sæby. Det er ham, der laver alle mine noder.

– Musikken er så frisk, at den ikke er udgivet endnu, fortæller Poul Erik Jensen, der gerne vil indvi læserne i den.

– Jeg havde forinden taget kontakt til Leif Toft Hansen i Ribe og han er glad for den nye melodi. Han fortæller, at folk har haft lidt svært ved at synge den gamle melodi, Og han er nu mægtig glad for den nye node og for melodien som jeg sendte til ham til godkendelse forinden.

– Jeg skrev sangen til et bryllup vi var til i Tornby og det var i 1999 og tror nok jeg sendte den op til avisen i den forbindelse, fortæller Leif Toft Hansen.